Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Σουφλέ κολοκυθιού)

Υλικά


1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. φέτα
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο
λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:


Ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκύθια με αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. 

Τα στύβουμε με τα χέρια μας και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, τη φέτα θρυμματισμένη με ένα πιρούνι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το πιπέρι και μπέκιν πάουντερ. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο και το προσθέτουμε στα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο σιμιγδάλι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου