Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Αβγά μπρουγιέ με μπέικον!)



Το εύκολο αυτό πιάτο μπορείτε να το σερβίρετε για πρωινό ή και για ορεκτικό.
Τα αβγά μπορούν εναλλακτικά να μαγειρευτούν και σε μπεν -μαρί, ώστε να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο τηγάνι. "Μπρουγιέ" είναι μια πιο εκλεπτυσμένη λέξη για τη δική μας στραπατσάδα!
·        10 αβγά
·        40 γρ. βούτυρο
·        40 ml κρέμα γάλακτος
·        80 γρ μπέικον (ψιλοκομμένο και τσιγαρισμένο ή ψημένο στο φούρνο)
·        αλάτι
·        άσπρο πιπέρι

οδηγίες

1. Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τα αβγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε με σύρμα σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να γίνουν μους. προσέχουμε να μην ψηθεί γρήγορα το αβγό
2. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα, την κρέμα γάλακτος μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και ενσωματώνουμε.
3. Τέλος προσθέτουμε το μπέικον και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου