Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ)



Για το παντεσπάνι (υλικά για το 1)

  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζανάκια αλεύρι
  • 2 φλιτζανάκια ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι baking
  • ½ ξύσμα πορτοκάλι
Ανακατεύω τα υλικά. Ρίχνω το χυλό σε ένα ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά. Για μία τούρτα θέλουμε 2 παντεσπάνι άρα ή κάνετε την παραπάνω δοσολογία* 2 φορές και τα ψήνεται χωριστά ή το κάνετε μία ζύμη και το κόβετε στη μέση.

Για το σιρόπι (υλικά για σιρόπιασμα και των 2)
  • 1 ½ κούπα νερό
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού.
Ρίχνω τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Όταν κρυώσουν τα παντεσπάνι τα σιροπιάζω!

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
·        500 ml γάλα
·        100 γρ. ζάχαρη
·        60 γρ. αλεύρι
·        2 αυγά
·        20 γρ. βούτυρο
·        λίγη βανίλια
Βάζω αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια σε ένα μπολ και ανακατεύω. Βάζω μετά τα αυγά και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να γίνει χυλός.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα. Πριν αρχίσει να βράζει ρίχνω τη μισή ποσότητα από το γάλα στο χυλό και ανακατεύω.
Ρίχνω το χυλό μέσα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω. Βάζω μία μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα (για να μη κάνει κρούστα) και αφήνω να κρυώσει. Αφού κρυώσει η κρέμα την χτυπάω στο μπλέντερ για να γίνει αφράτη.



Διακοσμήστε την τούρτα όπως θέλετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου