Υλικά
500 γραμμ. πένες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ. πιπέρι καγέν
(προαιρετικά)
500 γραμμ. γιαούρτι
στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. μαϊντανός
ψιλοκομμένος
1½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι
τριμμένο
Σε τηγάνι
ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα λεπτοκομμένα
κρεμμύδια για περίπου 8΄ ή μέχρις ότου μελώσουν και πάρουν χρυσό χρώμα. Προς το
τέλος του σοταρίσματος πασπαλίζουμε την πάπρικα και το καγέν και ανακατεύουμε
καλά με κουτάλα ή σπάτουλα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα έχουμε
στραγγίσει καλά. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε
το γιαούρτι και τα ζεστά ζυμαρικά, περιχύνουμε με τα καραμελωμένα πικάντικα
κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε πολύ
καλά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου