Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

H ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Σκορδαλιά 2 εκδοχές)



Σκορδαλιά με πατάτες! 


  • 4 πατάτες μεγάλες
  • 3-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι ο χυμός
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • ελαιόλαδο όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι κρασιού)
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε λίγο νερό. Καθαρίζετε τις σκελίδες και τις βάζετε στο multi μαζί με το αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού. Τα πολτοποιείτε αν δεν λιώσει το σκόρδο μην ανησυχείτε.
Συνεχίζετε ρίχνοντας στο multi 1 πατάτα και 3 κουταλιές νερό από αυτό που έβρασαν οι πατάτες και μια λάδι, πολτοποιείτε αδειάζετε το μίγμα σε μπωλ και ρίχνετε και τις υπόλοιπες πατάτες μία μία με τον ίδιο τρόπο.
Αν στην προτελευταία πατάτα το μίγμα είναι πολύ ρευστό λειώστε την τελευταία μόνο με το λάδι. Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα λεμόνι ή λάδι. Αν το μίγμα σας είναι πιο ρευστό από ότι το θέλατε περιμένετε λίγο να κρυώσει η σκορδαλιά και θα δείτε πως έχει σφίξει.



Σκορδαλιά με ψωμί!
 
Μουσκεύουμε λίγο ψωμί (μισή φρατζόλα), αφαιρούμε την κόρα και στύβουμε το ψωμί, να φύγουν τα νερά. Βάζουμε στο multi το ψωμί, 1-3 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι και χτυπάμε καλά, να λιώσουν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι (περίπου μισό φλιτζάνι, χτυπώντας συνέχεια. Προσθέτετε υλικά ανάλογα πόσο πικάντικη την θέλετε. Μια δοκιμή καθώς την φτιάχνετε, θα εξασφαλίσει το αποτέλεσμα. Είναι έτοιμη όταν έχει γίνει λεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου