Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Σνίτσελ αλά κρεμ)



σνίτσελ χοιρινά

5 αβγά
λίγο γάλα
αλάτι – πιπέρι – κάρυ – πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
φρυγανιά τριμμένη

Για την κρέμα:

φρέσκο βούτυρο
μια κρέμα γάλακτος μεσαίου μεγέθους
μανιτάρια
αλάτι – πιπέρι – κάρυ
λευκό κρασί

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα και το λιωμένο σκόρδο και βουτάμε εκεί μέσα τα σνίτσελ.
Τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί το λάδι μας στο τηγάνι και τηγανίστε τα σε μέτρια φωτιά.
Όταν λοιπόν ζεσταθεί το λαδάκι μας, τα παίρνουμε ένα ένα τα από το αυγό που τα είχαμε βάλει και τα βουτάμε μέσα στη φρυγανιά την τριμμένη να πάει παντού.
Τα βάζουμε στο τηγάνι μας και τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το πολύ το λάδι.
Φτιάχνουμε την κρέμα ως εξής: βάζουμε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε τα μανιτάρια μας με τα μπαχαρικά και τα τσιγαρίζουμε.
Όταν είναι έτοιμα, τα σβήνουμε με κρασάκι και αφού πάρει 2 –3 βράσεις, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει λιγάκι ακόμα και έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου