Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Αποθεωτικές Σουπιές Στιφάδο).



ΥΛΙΚΑ


500 γρ.  σουπιές καθαρισμένες και πλυμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
500 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες ή στρογγυλά κρεμμύδια στιφάδου
250 γρ. φρέσκες ντομάτες πολτοποιημένες ή κονσέρβα
20 ml ξύδι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 δαφνόφυλλα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις σουπιές σε μπουκιές και τις βάζουμε να στραγγίξουν.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε για 5′ και σβήνουμε με το ξύδι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (μπαχαρικά) εκτός από τον άνηθο και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μελώσει η σάλτσα 40′. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε και λίγο νερό. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι, συμπληρώνουμε.
Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά

Καλή όρεξη!

  • Το φαγητό αυτό γίνεται και με καλαμαράκια. Απλά τότε, αντί για ξύδι, σβήστε το φαγητό με λευκό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου