1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κολοκύθι
50 γραμ. καλαμπόκι
3-4 μανιτάρια
250 γραμ. ρύζι
1 κανάτα νερό
100 ml ζωμό λαχανικών
σπορέλαιο
αλάτι, πιπέρι
λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση Συνταγής
Σε πρώτο στάδιο ετοιμάζουμε
το ρύζι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε ελαφρώς σε ένα τηγάνι με λίγο
λάδι. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο νερό
για να μισοβράσει. Περιμένουμε να φουσκώσει και να πιει το νεράκι γύρω στα τρία
λεπτά και μετά το σβήνουμε.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα
λαχανικά. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε σε ένα δεύτερο τηγάνι
με ηλιέλαιο. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε το καλαμπόκι. Τα
αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και τα σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Τα
ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι και προσθέτουμε το ρύζι και νερό, όσο να τα
σκεπάζει. Τα αφήνουμε στη φωτιά για 7-10 λεπτά για να βράσει το ρύζι και να
τραβήξει τα υγρά του. Ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό. Αποσύρουμε από την φωτιά, το
αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου