Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Ομελέτα φούρνου με λαχανικά)



ΥΛΙΚΑ


400 γραμμάρια ντομάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 γραμμάρια φασολάκια λεπτά (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
Μανιτάρια (εφόσον επιθυμείτε), λευκό ξηρό κρασί
ένα ματσάκι μαϊντανό
ρίγανη φρέσκια
τυρί τριμμένο
λίγο γάλα
μισό κουταλάκι πάπρικα (γλυκιά)
1 κουταλάκι καυτό πιπέρι σε σκόνη (μπούκοβο)
150 γραμμάρια τυρί φέτα
λίγο βούτυρο
αλάτι


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 190ο. Βράζουμε τα φασολάκια για πέντε λεπτά. Τα κόβουμε σε ομοιόμορφο μέγεθος. Πλένουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τις τομάτες σε στρογγυλές φέτες. Ψιλοκόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια (το λευκό και λίγο από τα πράσινα φύλλα), τα σοτάρουμε με λίγο λαδάκι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε και τις ντομάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε για λίγο. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με αλάτι, τα πιπέρια και λίγο γάλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη και προσθέτουμε και το μείγμα των λαχανικών. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι και ρίχνουμε μέσα την ομελέτα, βάζουμε πάνω το τυρί σε φέτες και ψήνουμε την ομελέτα στους 190ο για 30-35 λεπτά. ΕΤΟΙΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου