Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

H ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Πλεξούδα λουκανόπιτα)



Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
150 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
6 κ.γ. πάστα ελιάς
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
1 κ.γ. ρίγανη
1 αβγό για το άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανοίγουμε κάθε φύλλο σφολιάτας μπροστά μας από τη μακριά πλευρά.
Κόβουμε κάθετα σε τρεις λωρίδες. Βάζουμε από ένα κουταλάκι πάστα ελιάς σε κάθε λωρίδα και την απλώνουμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη πάνω από την πάστα και τρίβουμε την ανάλογη ποσότητα φέτας σε κάθε λωρίδα. Χωρίζουμε κάθε πιπεριά στα 6 και βάζουμε από 2 κομμάτια
στην άκρη της κάθε λωρίδας. Τυλίγουμε από τη μεριά που έχουμε στρώσει την πιπεριά σε ρολό. Ενώνουμε τα ρολά και πλέκουμε πλεξούδα όπως κάνουμε με τα τσουρέκια. Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε πλεξούδας με αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει, περίπου 35-45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου