Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Κρέας με λάχανο)


Υλικά: 
  • Φρέσκο Λάχανο
  • Κρέας χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι
  • Ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης αποξηραμένες
  • Αλάτι

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να πιάσει ωραία κρούστα το κρέας.
  2. Σβήνουμε με κρασί.
  3. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους και λίγο νεράκι να γίνει μια ωραία αραιή κόκκινη σάλτσα.
  4. Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
  5. Έχουμε χοντροκόψει το λάχανο και μόλις ετοιμαστεί το κρέας προσθέτουμε το λάχανο στη σάλτσα λίγο λίγο (να μαραίνεται σιγά-σιγά). Οι ποσότητες είναι ανάλογες με τα άτομα που θα φάνε.
  6. Τέλος βάζουμε αλάτι και τις αποξηραμένες πιπεριές Φλωρίνης και αν μας αρέσει το καυτερό φαγητό και μια καυτερή πιπεριά.
  7. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να δέσει η σάλτσα, δε χρειάζεται όμως χυλώσει να πολύ, να έχει ζουμί το φαγητό στο πιάτο. 
  • To κρέας μπορεί να είναι μοσχάρι ή χοιρινό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου