Υλικά:
- Φρέσκο Λάχανο
- Κρέας χοιρινό
- 1 κρεμμύδι
- Ντοματάκια αποφλοιωμένα
- Λίγο λευκό κρασί
- Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης αποξηραμένες
- Αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να πιάσει ωραία κρούστα το κρέας.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους και λίγο νεράκι να γίνει μια ωραία αραιή κόκκινη σάλτσα.
- Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
- Έχουμε χοντροκόψει το λάχανο και μόλις ετοιμαστεί το κρέας προσθέτουμε το λάχανο στη σάλτσα λίγο λίγο (να μαραίνεται σιγά-σιγά). Οι ποσότητες είναι ανάλογες με τα άτομα που θα φάνε.
- Τέλος βάζουμε αλάτι και τις αποξηραμένες πιπεριές Φλωρίνης και αν μας αρέσει το καυτερό φαγητό και μια καυτερή πιπεριά.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να δέσει η σάλτσα, δε χρειάζεται όμως χυλώσει να πολύ, να έχει ζουμί το φαγητό στο πιάτο.
- To κρέας μπορεί να είναι μοσχάρι ή χοιρινό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου