Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Φασολάκια με λάδι)



Τι χρειαζόμαστε:

  • 800 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • φρέσκες ντομάτες ή 400 γραμ ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • 2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • Αλάτι και πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Αν τα φασολάκια είναι πολύ μακριά, κόψτε τα στη μέση. Ρίξτε τα σε μια λεκάνη με κρύο νερό.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι, κατόπιν ρίξτε το σκόρδο, κι όταν αρχίσει να μυρίζει, ρίξτε και τις πατάτες.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες, το ζεστό νερό κι αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
  4.  Αφού πλύνετε τα φασολάκια με άφθονο νερό, ρίξτε τα κι αυτά στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό για 30 λεπτά. Ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  6. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φασολάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου