ΥΛΙΚΑ
6 ντομάτες
6 πιπεριές
3 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
3 πατάτες
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι
λαδί
λίγη γαλέτα τριμμένη
Πλένουμε καλά τις ντομάτες, και
με ένα μαχαίρι κόβουμε το καπάκι
τους, και με ένα κουταλάκι τις
αδειάζουμε προσεκτικά και στη συνέχεια λιώνουμε την ψίχα τους στο μούλτι.
Με προσοχή κόβουμε και το καπάκι
από τις πιπεριές και αφαιρούμε
τους σπόρους. Τοποθετούμε τα
λαχανικά μας στο ταψί.
Στη συνέχεια κόβουμε τα κρεμμύδια
στο μούλτι, ψιλοκόβουμε το σκορδάκι,
τον μαϊντανό, τον δυόσμο και
βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι να ζεσταθεί
και σοτάρουμε κρεμμύδια και σκόρδο,
κατόπιν το ρύζι για 2-3 λεπτά. Στην πορεία ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες, μαϊντανό,
δυόσμο, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και το αφαιρούμε από την φωτιά. Με ένα κουτάλι
γεμίζουμε ντομάτες πιπεριές και τα κλείνουμε με το καπάκι τους. Καθαρίζουμε και
τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στη γέμιση στο τηγάνι
και ανακατεύουμε για να πάρουν νοστιμιά και τις τοποθετούμε στα κενά του ταψιού.
Ρίχνουμε λίγο λάδι και λίγο νεράκι και τις πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη τριμμένη
γαλέτα για να γίνουν πιο ξεροψημένα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου