Συστατικά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. γάλα
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- Ελάχιστο αλάτι
- 350 αλεύρι κοσκινισμένο με
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
- 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- Μισό κουταλάκι σόδα
- 3 αυγά χτυπημένα
- 500 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- 1 / 2 κ. γλ. Μοσχοκάρυδο
- 1 κ. γλ. Κοφτό Κανέλλα
- 1 / 2 κ. γλ. Γαρύφαλλο
- Λίγο χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Για το σιρόπι- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει, αφήνουμε 2 λεπτά και μετά το σβήνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και την περιχύνουμε με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας με κουτάλα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το αλεύρι με το μπέικιν, τα καρύδια, τη λιωμένη
- Σοκολάτα, τη σόδα και τέλος τα χτυπημένα αυγά.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μεγάλο, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180ο για 50 με 60 λεπτά. Φουσκώνει και ξεκολλά από τα τοιχώματα.
- Στη ζεστή καρυδόπιτα, αφού τη χαράξουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε το κρύο σιρόπι σιγά σιγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου