Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Εύκολη πίτσα με χειροποίητη ζύμη.)



Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη ζύμη
-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
-μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
-3 κουταλιές της σούπας γάλα συμπυκνωμένο (για να γίνει τραγανή η ζύμη)
-1/4 από ένα τετράγωνο βιτάμ

Ρίχνουμε τα υλικά σε μία λεκάνη και ρίχνω σιγά σιγά χλιαρό νερό που έχω ζεστάνει σε ένα μπρίκι και ταυτόχρονα πλάθω. Το νερό που θα χρειαστούμε είναι όσο χωράει σε ένα μπρίκι που κάνουμε ελληνικό καφέ και ελάχιστα παραπάνω. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν δε κολλάει στα χέρια μας. Αν βγει "νερουλή" προσθέτουμε αλεύρι. Βάζω ακόμα μια κουταλιά της σούπας βιτάμ και ξαναπλάθω λίγο. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Αλευρώνω ένα μεγάλο ταψί του φούρνου και απλώνω τη ζύμη που την έχω ανοίξει.
Βάζω σε προθερμασμένο φούρνο τη ζύμη στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου ένα τέταρτο). Στη ζύμη κάνω τρύπες με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει.
Αφού ροδίσει τη βγάζω από το φούρνο και βάζω σάλτσα από λάδι και κέτσαπ που τα χω ανακατέψει. Απλώνω τη σάλτσα πάνω στη ζύμη και προσθέτω τα υλικά της αρεσκείας μου. Πιπεριές , μανιτάρια, αλλαντικά, κασέρια, ελιές και ότι έχετε στο ψυγείο σας που σας αρέσει.
Ψήνω περίπου 10 με 15 λεπτά. Όταν θα χουν λιώσει τα κασέρια και πάρει χρώμα είναι έτοιμη. Η πίτσα θέλει δυνατή φωτιά και όχι πολύ ώρα ψήσιμο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου