ΥΛΙΚΑ
1κιλό κιμά
4σκελίδες σκόρδο
πολτοποιημένο
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας
κόκκινο κρασί
1κουταλάκι κύμινο
1 πρέζα κανέλα
αλατοπίπερο
Όλα τα παραπάνω υλικά τα
βάζω σε ένα μπολ και τα ανακατεύω. Πλάθω μακρόστενα κεφτεδάκια αν κολλάνε στα
χέρια μου τα βουτάω στο κρασί!
Τα βάζω να πάρουν χρώμα σε
ένα τηγανάκι με λίγο λάδι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
1 κιλό ντομάτες ή ντοματάκι
ζάχαρη
πιπέρι
λάδι
Ξεκινάω τη σάλτσα και μόλις
πάρει βράση τη χαμηλώνω τη φωτιά (αν το μάτι πάει ως το 9 το κατεβάζω στο 6)
και βάζω μέσα στη σάλτσα τα σουτζουκάκια που έχουν πάρει χρώμα από το τηγάνι
και τα αφήνω για κανένα 10λεπτο να βράζουν!
Συνοδεύστε τα με ρύζι.
- Το κύμινο, η κανέλα είναι απαραίτητα συστατικά της ωραίας γεύσης, καθώς και η ζάχαρη στη σάλτσα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου