Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Ρεβίθια με λεμόνι)



Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια να φουσκώσουν με λίγο αλάτι καΙ νερό.

Την επόμενη μέρα τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε!

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ρεβίθια
2 κρεμμύδια
2 λεμόνια
αλάτι
λάδι
πιπέρι
ρίγανη

Βάζω τα ρεβίθια με το νερό να πάρουν μία βράση και αφαιρώ τον αφρό που βγάζουν με μια τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτω τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Βάζω αλάτι, λάδι και μπαχαρικά και βράζω στην κατσαρόλα περίπου μία ώρα. Αν τα κάνετε σε χύτρα ανάλογα με την απόδοση της καθεμίας, θέλει περίπου μισή ώρα.
Ανοίγω την κατσαρόλα και παίρνω μερικά ρεβίθια σε ένα πιάτο και τα πατάω (αυτό το κάνω για να χυλώσουν). Στο πιάτο ρίχνω χυμό από δύο λεμόνια και μετά το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα και βράζω άλλα 5 λεπτά.

Έτοιμο! Δοκιμάστε το είναι πεντανόστιμο!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου