Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

H ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Χταπόδι ξυδάτο)



1 χταπόδι περίπου 1.200 γρ.

2 κούπες νερό
1 κούπα ξύδι
2 δαφνόφυλλα
3 κόκκους πιπέρι

Για το βάζο: 
 
ελαιόλαδο
ξύδι 
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
μαϊντανό

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι με κρύο νερό. Το βράζουμε μαζί με τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 35-40. Μόλις γίνει το κόβουμε σε μπουκιές το βάζουμε σε βάζο (ή βάζα) και το γεμίζουμε με το λάδι, το ξύδι, την ρίγανη και το αλάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου