1 πακέτο φαρίνα
1 κουτί μπύρα 330 ml
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
προαιρετικά σουσάμι
Πως το κάνουμε:
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ
και κάνουμε στη μέση μια τρύπα, όπου ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο τη
μπύρα και ζυμώνουμε κάνα 10 λεπτό.
Τη βάζουμε στο ψυγείο να
ξεκουραστεί κάνα μισάωρο το ζυμάρι μας.
Ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα
καρβελιού.
Το βάζουμε σε λαδωμένο
ταψάκι.
Ρίχνουμε σουσάμι, το πατάμε
λίγο να κολλήσει, το χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο, στους 180 για καμιά ώρα.
Αν το κάνετε στρογγυλό ψωμί
αφήστε το να ψηθεί κανένα πεντάλεπτο παραπάνω!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου