Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! (Ονειρική χοιρινή τηγανιά!)



Τι χρειαζόμαστε:


1 κιλό χοιρινή τηγανιά
4 πράσινες πιπεριές (κέρατο)
3 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη)
1 συσκευασία μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι- ρίγανη
1 κουτάκι μπύρα
1 γάλα εβαπορέ
κάρυ

Πως το κάνουμε:

Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και τις πιπεριές σε λωρίδες και τα μανιτάρια επίσης.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά (μην το αφήσετε, θα καούν οι κάτω και οι πάνω θα μείνουν ωμές.
Ρίχνετε τα μανιτάρια και αφήνετε για ακόμη 5 λεπτά. Αφαιρείτε από την κατσαρόλα τα λαχανικά και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε τη τηγανιά, να θωρακιστεί καλά.
Ξαναβάζετε στη κατσαρόλα τα λαχανικά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη μπύρα (σιγά σιγά γιατί αφρίζει πολύ!).
Χαμηλώνετε τη φωτιά (κάτω κι από τη μέση) και αφήνετε για περίπου 45 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Ανά διαστήματα ανακατεύετε.
Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά ανοίγετε το καπάκι και ανεβάζετε τη φωτιά. Το φαγητό έχει πολλά υγρά και θέλουμε σχεδόν να εξατμιστούν.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, θα πάρει περίπου 10 λεπτά, προσθέτετε στο φαγητό το εβαπορέ και κάρυ (όσο θέλετε).
Αφήνετε να πάρει μία βράση και το φαγητό είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου